outplacement-slide-loopbaancoaching

Wij bellen jou!

Onze loopbaancoaching is maatwerk met altijd

de focus op de persoonlijke doelstellingen van uw

medewerker

Wilt u de kwaliteiten van uw medewerkers optimaal benutten? Wilt uw medewerker weer met energie naar het werk? Loopbaancoaching is maatwerk, altijd met de focus op de persoonlijke doelstellingen van uw medewerker. Het ontdekken van talenten en het ontwikkelen van individuele competenties is daarbij het vertrekpunt, om van daaruit te werken naar een succesvolle invulling van een (nieuwe) functie.

De onderwerpen die besproken kunnen worden, zijn het best onder te verdelen in de volgende 4 categorieën:

Terugblik
Een belangrijke fase die niet overgeslagen kan worden. Ervaringen in het verleden, helpen uw medewerker namelijk bij keuzes voor de toekomst. Welke keuzes zijn er eerder gemaakt? Waar kreeg uw medewerker energie van? Wat wil hij niet meer?

 

Zelfanalyse
Waar krijgt uw medewerker nu écht energie van? Waar is hij of zij ontzettend goed in? Niet altijd makkelijk te beantwoorden, maar nodig om de juiste keuzes te maken. Als een medewerker precies weet wat hij wil, zal hij sneller weten door te pakken.

Oriëntatie
Na de zelfanalyse komt de vraag: Welke functie past bij de betreffende medewerker? Van welke werkzaamheden krijg hij energie en welke kosten hem juist energie? Ook kijken we welk type organisatie het best bij uw medewerker past.

Benadering
Om ervoor te zorgen dat iemand de functie krijgt die hij graag wil, zijn meerdere stappen nodig. Netwerken, goede sollicitatiebrief, interessant CV, inzet van Social Media, oefenen van sollicitatiegesprekken: Alles komt aan bod!